top of page

RORI - wat zijn compounders?Als je op zoek gaat naar de beste bedrijven dan zijn het niet alleen de bedrijven die het meest verbeteren of de sterkste beschermwallen hebben om hun marge te beschermen. Het zullen ook bedrijven moeten zijn die alsmaar de ruimte krijgen om lucratief hun winsten en marges te blijven reproduceren.


Wij meten dat met RORI wat staat voor Return on Reinvested Investment. MacDonalds is een goed voorbeeld. Elke vestiging maakt een hoge marge. En er is ook de mogelijkheid om die hoge marge weer te herinvesteren in een volgende vestiging die ook weer een hoge marge heeft. Zo rolt de sneeuwbal door en heb je wat je noemt een goeie compounder.


Als contrast kan je denken aan een goeie chef met een Michelin ster. Hij of zij maakt ook een hoge marge maar kan zichzelf niet klonen. De winst is daardoor beperkt en de sneeuwbal groeit niet verder.


Bij ACM-NL denken wij over dit soort concepten na en investeren in dit soort bedrijven. Zie www.acm-nl.com voor meer informatie en onze resultaten die gemiddeld ruim boven die van de beurs-index liggen. (AEX en AAX).

16 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page